Extremist german, acuzat de legături cu Rusia

Un lider al partidului de extremă dreapta AfD din Germania, candidat pentru Parlamentul European, Petr Bystron, se află în mijlocul scandalului acuzațiilor de legături financiare cu Rusia.

Potrivit ziarului ceh Denik N, Bystron este suspectat de serviciile de informații că ar fi avut legături cu rețeaua pro-rusă Voice of Europe, care e parte a eforturilor Kremlinului de dezinformare în UE.

Există suspiciuni că Bystron a primit fonduri din surse rusești.

Aceste acuzații au provocat nemulțumire în rândurile AfD, liderii Alice Weidel și Tino Chrupalla cerând clarificări din partea lui Bystron printr-o scrisoare oficială.

Conform informațiilor obținute de postul de televiziune public ARD și preluate de EURACTIV, Bystron trebuie să ofere un răspuns până joi la ora 14:00, pentru a clarifica situația.

Bystron este cunoscut ca un politician pro-rus din cadrul AfD, opunându-se ferm sancțiunilor impuse Rusiei și argumentând împotriva sprijinului militar către Ucraina. Afirmațiile sale au inclus chiar comparații controversate între furnizarea de armament către Ucraina și acțiunile Germaniei naziste împotriva Uniunii Sovietice.

Bystron ocupă deocamdată locul secund pe lista AfD pentru alegerile europene, având un loc asigurat în Parlamentul European, după alegerile din iunie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *