Medvedev: noile regiuni ocupate de Rusia pot fi apărate cu arme nucleare strategice

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi că orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina.

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că referendumurile organizate de autoritățile instalate de Rusia și de separatiștii rusofoni, pe teritoriul ucrainean ocupat de Rusia, vor avea loc și „nu există cale de întoarcere”: „Republicile Donbas (Donețk și Luhansk) și alte teritorii vor fi acceptate în Rusia”.

Rusia și-ar apăra teritoriile cu arme nucleare strategice

Medvedev a declarat că protecția tuturor teritoriilor sale va fi consolidată în mod semnificativ de către forțele armate ruse, adăugând: „Rusia a anunțat că nu doar capacitățile de mobilizare, ci și orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”.

Se așteaptă ca referendumurile care vor avea loc, începând de vineri în părțile controlate de Rusia din provinciile ucrainene Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia, precum și o parte a provinciei Mykolaiv, să aibă rezultate care să susțină, în mod covârșitor, aderarea la Rusia.

Voturile, organizate sub ocupație militară, sunt catalogate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali. Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au luat amploare în ultimele săptămâni, vor avea dreptul, conform doctrinei de securitate a Moscovei, să fie protejate de armele nucleare rusești.

Rusia nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni pe care se așteaptă să încerce să le anexeze, numai 60% din regiunea Donețk și 66% din Zaporojie fiind deținute de armata rusă.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.