Medicii lui Berlusconi, optimiști în privința recuperării sale

Starea de sănătate a fostului premier italian Silvio Berlusconi se îmbunătățește constant, în timp ce este tratat în spital pentru o infecție pulmonară cauzată de leucemie cronică, au declarat luni medicii săi.

„În ultimele 48 de ore s-a înregistrat o îmbunătățire progresivă și constantă a funcționalității organelor monitorizate”, au declarat doctorii Alberto Zangrillo și Fabio Ciceri într-un buletin.

Magnatul miliardar al mass-mediei, în vârstă de 86 de ani, a fost transportat de urgență miercuri la spitalul San Raffaele din Milano și a fost tratat în unitatea de terapie intensivă a acestuia, declanșând speculații că viața sa ar putea fi în pericol și atrăgând un flux de rude și prieteni la patul său. Medicii au dezvăluit ulterior că Berlusconi suferea de leucemie mielomonocitară cronică (LMC) „de ceva timp” și că a dezvoltat recent o infecție pulmonară.

„Terapiile citoreductive, antimicrobiene și antiinflamatorii dau rezultatele așteptate, ceea ce ne permite să exprimăm un optimism prudent”, au declarat Zangrillo și Ciceri.

Berlusconi rămâne în continuare în unitatea de terapie intensivă de la San Raffaele, au adăugat ei.

Facebook

Comentarii

29 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *