Viktor Orban a coagulat al treilea mare grup europarlamentar

Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta din Italia – Liga, a anunţat că se alătură noului grup „Patrioţi pentru Europa”, iniţiativa premierului ungar Viktor Orban, informează EFE și Agerpres. Și Adunarea Naţională (RN), partidul Marinei Le Pen,e va alătura noii alianţe din Parlamentul European conduse de premierul ungar, scrie Reuters.

Liderul RN, Jordan Bardella, va prezida noul grup politic intitulat ‘Patrioţi pentru Europa’, a comunicat eurodeputatul francez Jean-Paul Garraud, la Bruxelles.

Noul grup europarlamentar, care devine a treia forţă politică din Parlamentul European, va avea 84 de membri din 12 ţări.

Formaţiunea de extremă dreapta Partidul Libertăţii din Austria (FPO), partidul Fidesz al lui Orban şi populiștii din Cehia au format o nouă alianţă în Parlamentul European, care şi-a anunţat drept obiective să lupte împotriva imigraţiei ilegale, precum şi pentru transferarea mai multor atribuţii de la Bruxelles către statele membre.

Vinerea trecută, și partidul extremist spaniol, Vox, a transmis că părăseşte grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) al lui Meloni pentru a se alătura lui Viktor Orban.

În mandatul care se încheie, partidul lui Salvini, Liga, a făcut parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID), coaliţia condusă de Marine Le Pen.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *