Masacru în Gaza: Tiruri israeliene asupra oamenilor care așteptau ajutoare umanitare 

Autoritățile sanitare din Gaza au anunțat joi că tirurile israeliene asupra unor persoane care așteptau ajutoare în apropierea orașului Gaza au provocat moartea a 104 palestinieni și rănirea a 280 de persoane, potrivit informațiilor furnizate de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a negat inițial existența unor bombardamente în zona respectivă, dar a declarat ulterior că zeci de persoane au fost rănite într-o busculadă în momentul sosirii camioanelor cu ajutoare.

Biroul președintelui palestinian Mahmoud Abbas a condamnat „masacrul urât comis de armata de ocupație israeliană împotriva oamenilor care așteptau camioanele cu ajutoare”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf al-Qidra, a precizat că incidentul a avut loc la sensul giratoriu al-Nabusi, din vestul orașului Gaza. Echipele medicale s-au confruntat cu dificultăți în gestionarea volumului și gravității rănilor provocate de zecile de răniți ajunși la spitalul al-Shifa, conform declarațiilor lui Qidra.

Șeful spitalului Kamal Adwan din orașul Gaza, Hussam Abu Safieyah, a confirmat primirea a 10 cadavre și zeci de pacienți răniți în urma incidentului. Hamas a avertizat că acest eveniment ar putea afecta negocierile pentru un acord de armistițiu.

În replică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a reiterat că nu există informații despre bombardamente în zona respectivă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *