Marinarii ucraineni sunt instruiți în Scoția

Marinarii ucraineni sunt instruiți în Scoția, ca parte a eforturilor Marii Britanii de a ajuta în războiul împotriva Rusiei. Marina Regală îi ajută să opereze navele de vânătoare de mine din clasa Sandown, înainte de vânzarea a două astfel de nave.

Marinarii din Ucraina sunt instruiți în Scoția

Viceministrul ucrainean al apărării, Volodimr Havrilov, a fost în Scoția împreună cu ministrul britanic al forțelor armate, James Heappey, pentru a asista la instruire. Din motive de securitate, locația exactă nu a fost dezvăluită. Aceștia au observat recruții învățând exerciții cu arme, controlul avariilor și cum să opereze instalațiile de pe nave. Vizita lui Havrilov a urmat unor deplasări la Westminster și pentru a asista la antrenamentul infanteriei ucrainene în Wiltshire.

El a spus că navele sunt vitale, deoarece există multe mine în Marea Neagră. Înțelegerea de a preda două nave în septembrie face parte dintr-un acord încheiat înainte de invazia rusă din februarie. Cea mai mare parte a marinei ucrainene a fost copleșită de forțele rusești la începutul conflictului.

„Am văzut frăția soldaților ucraineni și britanici, lucrând împreună pentru a atinge un obiectiv comun: consolidarea capacităților de luptă ale armatei ucrainene. Suntem foarte recunoscători guvernului și poporului din Regatul Unit pentru contribuția lor neprețuită la succesul Ucrainei în respingerea agresorilor ruși”, a declarat Havrilov.

Miniștrii au vizitat, de asemenea, una dintre locațiile în care soldații ucraineni sunt antrenați în „abilități de luptă”, în cadrul unui nou program militar organizat de Marea Britanie. Mai mult de 1.000 de militari britanici sunt implicați în programul care se desfășoară în locații din întreaga țară. Ministerul Apărării a declarat că va oferi recruților voluntari cu experiență militară limitată abilitățile necesare pentru a fi eficienți în luptele din prima linie.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii