Marina SUA a desfășurat nave de război lângă Taiwan înainte de vizita lui Pelosi

Patru nave de război ale Statelor Unite, inclusiv un portavion, au ocupat poziții în apele din estul Taiwanului, în ceea ce Marina americană a numit desfășurări de rutină, pe fondul furiei crescânde a Chinei în legătură cu o vizită așteptată pe insulă a președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Pelosi a fost așteptată să sosească la Taipei în cursul zilei de marți, au declarat persoane informate în acest sens, în timp ce SUA au declarat că nu se vor lăsa intimidate de avertismentele chinezești împotriva vizitei celui mai înalt oficial american care a călătorit pe insulă din 1997 încoace.

Portavionul USS Ronald Reagan a tranzitat Marea Chinei de Sud și se află în prezent în Marea Filipinelor, la est de Taiwan și Filipine și la sud de Japonia, a declarat marți un oficial al marinei americane pentru agenția de presă Reuters. Reagan, cu baza în Japonia, operează cu un crucișător cu rachete ghidate, USS Antietam, și un distrugător, USS Higgins.

„Deși sunt capabili să răspundă la orice eventualitate, acestea sunt desfășurări normale, de rutină”, a declarat oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Oficialul, care nu a dorit să comenteze locația exactă a navelor de război, a precizat că nava de asalt amfibie USS Tripoli se află, de asemenea, în zonă. Divya Gopalan, editor internațional al TaiwanPlus, a declarat pentru Al Jazeera că, deși guvernul de la Taipei nu a confirmat oficial vizita lui Pelosi, surse de rang înalt îi informează pe jurnaliști cu privire la detaliile călătoriei, inclusiv o întâlnire programată cu președintele taiwanez Tsai Ing-wen.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

  1. Wow, superb blog structure! How lengthy have you ever been running
    a blog for? you made running a blog look easy. The entire look of your web site is great,
    let alone the content material! You can see similar here sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *