Jurnalistă rusă exilată, condamnată la opt ani și jumătate de închisoare

Miercuri, un tribunal moscovit a emis o condamnare în contumacie pentru celebra jurnalistă rusă, Marina Ovsiannikova, pentru criticile aduse armatei ruse și dezvăluirea informațiilor despre invazia Ucrainei. Această sentință vine la mai puțin de un an de la momentul în care Ovsiannikova a fugit din Rusia pentru a evita represaliile guvernului.

Marina Ovsiannikova a devenit cunoscută în martie 2022, atunci când a apărut în direct la televiziunea de stat pro-Kremlin, unde lucra, cu o pancartă ce denunța invazia Rusiei în Ucraina și critica presa controlată de guvern. Această apariție neașteptată a atras atenția publicului și a adus în prim-plan dezacordurile cu politica Kremlinului.

blank

Ulterior, în iulie 2022, jurnalista a fost arestată după ce a protestat singură lângă Kremlin, ținând o pancartă cu critici la adresa președintelui rus, Vladimir Putin. În aceeași lună, ea a fost pusă sub acuzare pentru „diseminarea de informații false” despre forțele armate ruse și a primit o amendă.

În ciuda presiunilor și persecuțiilor, Ovsiannikova a continuat să își exprime opinia până în octombrie 2022, când era în arest la domiciliu. În acea perioadă, a reușit să fugă din Rusia împreună cu fiica sa. În prezent, jurnalista se află în Franța, conform contului ei de Instagram, și continuă să lupte pentru libertatea presei și drepturile omului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *