Marea Britanie vizează oficiali ruși într-un nou set de sancțiuni

Marea Britanie a declarat marți că a sancționat oficiali impuși de Kremlin în provinciile Luhansk și Donețk din estul Ucrainei, precum și 29 de guvernatori regionali din Rusia, ca răspuns la invazia Moscovei în fosta republică sovietică.

Printre cele 42 de noi desemnări adăugate la sancțiunile britanice împotriva Rusiei se numără, de asemenea, ministrul și ministrul adjunct al justiției din Rusia, precum și doi nepoți ai miliardarului rus Alisher Usmanov, care a fost la rândul său sancționat de Marea Britanie în martie.

Marea Britanie impune un nou set de sancțiuni pentru ruși

„Vom continua să impunem sancțiuni dure celor care încearcă să legitimeze invazia ilegală a lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat într-un comunicat ministrul de externe Liz Truss, care este favorită pentru a-i succeda lui Boris Johnson în funcția de prim-ministru.

Vitaly Khotsenko și Vladislav Kuznetsov, premierul impus de Rusia și prim-vicepreședintele așa-numitelor Republici Populare Donețk și Luhansk, fac acum obiectul unor interdicții de călătorie și al înghețării activelor, a precizat Ministerul britanic de Externe.

„Khotsenko și Kuznetsov au fost trimiși să pună în aplicare politicile Rusiei în regiunea invadată, susținând planurile lui Putin de a anexa ilegal o mai mare parte din Ucraina și de a folosi referendumuri false pentru a legitima în mod fals ocupația”, a declarat acesta.

Guvernatorii regionali ruși au fost sancționați pentru facilitarea ocupației rusești și încercarea de a smulge teritoriu Ucrainei prin transferul de fonduri către Donețk și Luhansk, a adăugat Marea Britanie. Johnson a încercat să conducă sancțiunile occidentale împotriva Rusiei de la invazia din 24 februarie a Ucrainei, pe care Moscova o numește o „operațiune militară specială”. Marea Britanie spune că a sancționat până acum peste 1.100 de persoane și peste 100 de entități din Rusia, vizând inclusiv oameni de afaceri și companii de profil înalt până la politicieni proeminenți. Guvernul britanic a declarat că vizează, de asemenea, două grupuri de persoane siriene, în coordonare cu Uniunea Europeană, dintre care unul este responsabil pentru recrutarea de sirieni pentru a lupta în Ucraina, iar celălalt sprijină „regimul sirian represiv”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

91 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *