Marea Britanie și India anunță un acord privind vizele

Marea Britanie a finalizat un acord de migrație reciprocă cu India înainte de prima întâlnire față în față a lui Rishi Sunak cu Narendra Modi.

În cadrul unui acord încheiat în marja summitului G20 din Indonezia, până la 3.000 de vize vor fi acordate tinerilor indieni cu studii superioare pentru a lucra în Regatul Unit pentru o perioadă de până la doi ani. Același număr de vize va fi oferit de India britanicilor și va fi disponibil pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Programul, ale cărui planuri au fost anunțate pentru prima dată anul trecut, va fi deschis la începutul anului viitor, notează POLITICO.

„Mă bucur că și mai mulți dintre cei mai străluciți tineri indieni vor avea acum ocazia să experimenteze tot ceea ce are de oferit viața în Regatul Unit – și viceversa – ceea ce face ca economiile și societățile noastre să fie mai bogate.”, a spus Rishi Sunak.

Acordul va fi văzut ca un semnal că Regatul Unit este deschis să acorde mai multe vize de muncă și de studiu cetățenilor indieni, ca parte a unui sperat acord comercial.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *