Marea Britanie și Franța: Vom sprijini Ucraina „atât timp cât va fi necesar”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate marți la Paris, șeful diplomației britanice, David Cameron, a oferit asigurări că Marea Britanie și Franța vor continua să sprijine Ucraina „atât timp cât va fi necesar”.

Alături de omologul său francez, Catherine Colonna, Cameron a subliniat că sprijinul continuu din partea celor două țări este esențial pentru ca Ucraina să facă față agresiunii ruse.

„Primul act a fost eșecul uluitor al Rusiei de a-și atinge obiectivele. Al doilea act a fost rezistența răsunătoare a ucrainenilor care i-au împins înapoi pe ruși. Și, desigur, actul al treilea este mai dificil”, a declarat Cameron, evidențiind provocările cu care se confruntă Ucraina pe teren împotriva forțelor ruse.

„Actul al patrulea nu a fost încă scris și trebuie să ne asigurăm că este scris în mod corect”, a adăugat acesta, subliniind importanța coordonării eforturilor internaționale în sprijinul Ucrainei.

La rândul ei, Catherine Colonna a afirmat că cele două țări lucrează mână în mână pentru a se asigura că agresiunea rusă nu are succes. „Sperăm că această cooperare poate fi consolidată în continuare”, a adăugat ea, subliniind că soarta Ucrainei și securitatea continentului european sunt în joc.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *