Marea Britanie și Franța intensifică patrulele în Canalul Mânecii

Marea Britanie și Franța au semnat luni un acord în valoare de 72,2 milioane de euro pentru a intensifica eforturile de a împiedica migranții ilegali să călătorească periculos peste Canalul Mânecii.

„Este în interesul ambelor guverne, atât britanic, cât și francez să colaboreze pentru a rezolva această problemă complexă”, a declarat ministrul britanic de interne Suella Braverman, după ce s-a întâlnit cu omologul său francez Gérald Darmanin la Paris.

Această declarație vine în contextul în care numărul migranților care fac această traversare periculoasă în ambarcațiuni improvizate a atins duminică o nouă bornă record: peste 40.000 în acest an, potrivit guvernului britanic. Mai mult de jumătate dintre ei ar proveni din Albania, Afganistan și Iran.

Potrivit Euronews, Marea Britanie va plăti Franței 72,2 milioane de euro în 2022-2023, în creștere față de suma de aproximativ 63 de milioane de euro din acest an. În schimb, Franța se angajează să mărească cu 40% numărul de ofițeri care patrulează pe plajele franceze. Un număr suplimentar de 350 vor fi desfășurați în următoarele luni.

Guvernul britanic a declarat că ofițerii britanici vor fi, de asemenea, încorporați în sălile de control conduse de Franța și vor fi pentru prima dată pe teren cu omologii lor pentru a îmbunătăți coordonarea și schimbul de informații.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *