Marea Britanie: Rusia eșuează în multe domenii în războiul din Ucraina

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat vineri că Rusia a eșuat în „multe domenii” în războiul său din Ucraina și că președintele Vladimir Putin ar putea încerca să schimbe din nou strategia.

Rusia a eșuat din mai multe puncte de vedere în războiul cu Ucraina

„Rușii eșuează în acest moment pe teren în multe domenii. Planurile A, B și C ale lui Putin au eșuat și s-ar putea să se uite la planul D”, a declarat Wallace la postul de televiziune Sky News.

În același timp, raidurile rusești asupra orașului ucrainean Mykolaiv, puternic bombardat în apropierea liniei de front din sudul țării, au ucis patru persoane și au rănit alte șapte, a declarat guvernatorul regional.

„Astăzi, au tras asupra unei alte zone, în apropierea unei stații de transport public. Potrivit ultimelor informații, patru persoane au murit și șapte sunt rănite”, a declarat Vitaliy Kim într-o declarație pe rețelele de socializare.

Atacurile continuă în mai multe regiuni

De asemenea, forțele rusești au lansat un atac cu rachete asupra zonei Kievului pentru prima dată în ultimele săptămâni și au bombardat și regiunea nordică Cernihiv, în ceea ce Ucraina a declarat că este o răzbunare pentru că a ținut piept Kremlinului. Între timp, oficialii ucraineni au anunțat o contraofensivă pentru a recuceri regiunea Kherson ocupată din sudul țării, teritoriu confiscat de forțele rusești la începutul războiului.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a lovit o închisoare din teritoriul controlat de separatiști cu rachete HIMARS de fabricație americană, ucigând 40 de prizonieri de război ucraineni și lăsând 75 de răniți, au relatat agențiile de presă rusești. „Un atac cu rachete din sistemul de rachete cu lansare multiplă (HIMARS) de fabricație americană a fost efectuat asupra unui centru de detenție preventivă din zona așezării Olenivka, unde sunt deținuți prizonieri de război militari ucraineni, inclusiv luptători din batalionul Azov”, a declarat Ministerul Apărării în informarea sa zilnică.

În urma atacului, „40 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși și 75 răniți”, iar opt membri ai personalului închisorii au fost de asemenea răniți, a adăugat acesta.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *