Marea Britanie, nou sprijin pentru apărarea anti-aeriană a Ucrainei

Premierul britanic Rishi Sunak s-a deplasat sâmbătă la Kiev și a anunțat că Marea Britanie va oferi Ucrainei un nou pachet de apărare anti-aeriană. Pachetul de 50 de milioane de lire sterline va include 125 de tunuri antiaeriene și tehnologie pentru a contracara dronele furnizate de Iran.

„Mă aflu astăzi aici pentru a spune că Marea Britanie și aliații noștri vor continua să fie alături de Ucraina, în timp ce aceasta luptă pentru a pune capăt acestui război barbar și pentru a oferi o pace dreaptă”, a declarat liderul britanic, potrivit unui comunicat al Downing Street, citat de Politico.

Marea Britanie „furnizează noi echipamente de apărare aeriană, inclusiv tunuri antiaeriene, radare și echipamente antidronă, și își intensifică sprijinul umanitar pentru iarna rece și grea care urmează”, a spus el. Ajutorul urmează să includă 12 milioane de lire sterline pentru Programul Alimentar Mondial, 4 milioane de lire sterline pentru Organizația Internațională pentru Migrație și kituri de iarnă pentru trupele ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Sunak pentru acest sprijin: „Cu prieteni ca dumneavoastră alături de noi suntem încrezători în victoria noastră”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *