Noul premier britanic promite ajutor masiv pentru Ucraina

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, va anunța la ONU că sprijinul Regatului Unit pentru efortul de război din Ucraina în 2023 va fi mai mare decât cele 2,3 miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari), care au fost promise de Londra în lupta Kievului împotriva Rusiei în acest an.

Financial Times a relatat marți că Truss va transmite mesajul Regatului Unit privind continuarea și acordarea unei asistențe militare considerabile Kievului, în discursul de miercuri din plenul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la New York.

Marea Britanie continuă să sprijine Ucraina

„Marea Britanie va continua să fie alături de voi la fiecare pas”, promisese Truss poporului ucrainean înainte de sosirea sa în SUA, marți, potrivit FT.

Premierul britanic ar urma, de asemenea, să se folosească de discursul său de la Adunarea Generală a ONU pentru a face presiuni asupra guvernelor occidentale să își sporească sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care forțele ucrainene desfășoară cu succes o contraofensivă împotriva forțelor rusești în estul țării.

Angajamentul Londrei de 2,63 miliarde de dolari în 2022 pentru Kiev a făcut ca Marea Britanie să devină al doilea cel mai mare donator militar al Ucrainei, a declarat Downing Street pentru FT.

Ajutorul militar britanic a implicat furnizarea a sute de rachete, 120 de vehicule blindate, cinci sisteme de apărare aeriană, iar aproximativ 27.000 de soldați ucraineni au fost instruiți de forțele britanice din 2015, potrivit raportului.

FT a mai spus că „cel mai mare transport rutier comercial de muniție de la al doilea război mondial încoace a avut loc săptămâna trecută” și a implicat „zeci de mii” de cartușe de artilerie donate de Marea Britanie, care au fost trimise forțelor ucrainene de pe front.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *