Marea Britanie, Italia și Japonia vor produce împreună un avion supersonic

Marea Britanie, Japonia şi Italia au semnat un tratat internaţional pentru a crea un program care vizează dezvoltarea unui avion de luptă avansat, au anunţat astăzi miniştrii apărării din cele trei ţări, potrivit Agerpres.

Acordul vine la un an după ce cele trei ţări şi-au stabilit prima colaborare majoră în industria de apărare, prin fuzionarea eforturilor separate privind avioanele de luptă de nouă generaţie ale Marii Britanii şi Japoniei.

Parlamentul fiecărei ţări trebuie să ratifice acordul, care urmăreşte ca avioanele de luptă să poată fi gata de zbor până în 2035. Faza de dezvoltare comună a programului va începe în 2025.

Sediul guvernamental, cât şi sediul industrial al programului militar se vor afla în Marea Britanie. Primul director executiv al organizaţiei guvernamentale va veni din Japonia, în timp ce primul lider al organizaţiei de afaceri va fi din Italia, conform anunţului.

Avionul supersonic stealth va avea un radar care poate furniza de 10.000 de ori mai multe date decât sistemele actuale, a explicat guvernul britanic.

BAE Systems și producătorul de motoare Rolls-Royce din Marea Britanie și Mitsubishi din Japonia sunt printre marile companii care vor lucra la producerea noului tip de avion.

Facebook

Comentarii

44 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *