Marea Britanie, paralizată de greve

Marți, 40.000 de lucrători feroviari au intrat în grevă pentru a cere salarii și condiții de muncă mai bune. A fost cea mai mare grevă din ultimii 30 de ani, ceea ce a dus la oprirea unor mari părți ale transportului pe calea ferată. Alte greve sunt programate pentru joi și sâmbătă.

O altă grevă, a lucrătorilor de la metroul londonez, a oprit, de asemenea, serviciile de metrou. Grevele din sectorul feroviar ar putea continua luni de zile, a declarat Sindicatul național al lucrătorilor din domeniul feroviar, maritim și al transporturilor.

Și profesorii, asistentele medicale și alți lucrători ar putea ieși în stradă, deoarece salariile lor sunt în urma creșterii galopante a ratei inflației, care se estimează că va atinge un vârf de peste 11% în cursul acestui an.

Unison, un sindicat care reprezintă 1,3 milioane de lucrători din sectorul public, a declarat săptămâna trecută că este „pregătit de grevă”.

Grevele din această lună din sectorul feroviar ar putea costa industria turismului, a agrementului și a teatrului peste 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), a declarat săptămâna trecută Kate Nicholls, director executiv al organizației profesionale UK Hospitality, pentru Times Radio.

Maggie Simpson, director al Rail Freight Group, a declarat pentru CNN Business că se așteaptă ca între 30% și 40% mai puține mărfuri să se deplaseze cu trenul în cursul săptămânii, produsele critice, inclusiv combustibilul și produsele de supermarket, să fie livrate cu prioritate. Ea s-a declarat „foarte îngrijorată” de o pierdere de încredere în rândul întreprinderilor care se bazau din ce în ce mai mult pe calea ferată pentru a-și expedia mărfurile.

„A fost un adevărat coșmar… suntem literalmente în genunchi pentru că nu reușim să găsim personal”, a declarat ea pentru CNN Business.

Europolis

Facebook

Comentarii