Marea Britanie: Iranul trebuie să înceteze sprijinirea rebelilor Houthi din Yemen

Miercuri, Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a solicitat Iranului să înceteze susținerea acordată rebelilor houthi din Yemen, acuzând Teheranul că utilizează criza din Orientul Mijlociu drept pretext pentru a „încălca suveranitatea” altor țări.

În cadrul unei discuții la Forumul de la Davos, în Elveția, Cameron i-a comunicat omologului său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, că este necesar ca Iranul să oprească furnizarea de arme și informații către houthi și să își folosească influența pentru a pune capăt atacurilor acestora în zona Mării Roșii.

„Iranul trebuie să înceteze să mai furnizeze (rebelilor) houthi arme și informații și să își folosească influența pentru a opri atacurile houthi în Marea Roșie”, a declarat Cameron pe X (fostul Twitter). Acesta a subliniat că a fost „clar” în privința acestui subiect în timpul discuției cu oficialul iranian.

Cameron a adăugat că Iranul trebuie să renunțe la folosirea situației din regiune ca pretext pentru acțiuni iresponsabile și încălcarea suveranității altor țări. Pakistanul a acuzat, de asemenea, Iranul de un atac aerian care a dus la moartea a doi copii pe teritoriul său. Astfel raiduri au avut loc și în Irak și Siria, unde Iranul susține că a vizat „grupări teroriste anti-iraniene”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *