Marea Britanie cere creșterea ajutoarelor umanitare pentru Fâșia Gaza

Marea Britanie încearcă să obţină o încetare temporară a ostilităţilor în Fâşia Gaza astfel încât să le poată fi livrat mai mult ajutor umanitar palestinienilor aflaţi sub asediu, a indicat luni ministrul de externe James Cleverly, aflat la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Livrarea de ajutoare pentru Gaza a fost blocată de când Israelul a început bombardarea acestei enclave palestiniene dens populate, ca răspuns la atacul întreprins de Hamas la 7 octombrie, în care, potrivit autorităţilor israeliene, 1.400 de persoane au fost ucise şi cel puţin 239 au fost luate ostatice.

Cleverly a spus că spre Gaza se îndreaptă și acum ajutoare umanitare, dar că volumul acestora trebuie crescut semnificativ.

James Cleverly urmează să se întâlnească în cursul zilei cu ministrul de externe al Emiratelor, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Israelul a respins până acum apelurile internaţionale, inclusiv ale ONU, în favoarea unei pauze umanitare în operaţiunile sale de bombardamente asupra Gazei, care au dislocat un milion de persoane şi au ucis peste 8.000, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *