Marea Britanie, avertisment pentru Rusia privind armele nucleare: Un răspuns ar fi inevitabil

Ministrul britanic de externe James Cleverly a declarat marți că succesiunea de erori strategice ale președintelui rus Vladimir Putin trebuie să înceteze și că orice utilizare a armelor nucleare va avea consecințe pentru Rusia.

Putin a escaladat războiul din Ucraina cu mobilizarea militară și avertismentele privind utilizarea armelor nucleare. Întrebat cum ar răspunde Marea Britanie la utilizarea armelor nucleare tactice de către Rusia, Cleverly a declarat că va exista un răspuns.

Rusia, avertizată în privința armelor nucleare

„Ar fi inevitabil ca utilizarea armelor nucleare de către orice țară din lume să nu rămână fără răspuns. Nu voi discuta natura sau pragul”, a spus șeful diplomației britanice.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că Moscova nu dorește să ia parte la „retorica nucleară” răspândită de Occident, după ce ziarul britanic Times a relatat că NATO a avertizat membrii săi că Putin ar putea testa o armă nucleară la granița cu Ucraina.

Ministrul britanic a mai declarat că erorile strategice ale lui Putin au afectat Rusia și au făcut ca aceasta să fie din ce în ce mai izolată la nivel global: „Trebuie să spunem foarte clar că succesiunea sa de erori strategice trebuie să înceteze. Vom continua să-i sprijinim pe ucraineni în apărarea patriei lor și vom continua să susținem regulile și normele internaționale”.

Facebook

Comentarii

59 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *