Marea Britanie: Anchetă în desfășurare cu privire la atentatul de la Dover

Poliția britanică antiteroristă conduce în prezent ancheta privind un incident în care au fost aruncate sticle incendiare într-un centru de imigrare din portul Dover, în sudul Angliei, au anunțat marți autoritățile.

Poliția l-a identificat pe suspectul care a aruncat duminică cocktailurile Molotov, în centrul de imigrare, ca fiind Andrew Leak, un bărbat în vârstă de 66 de ani din High Wycombe, în sudul Angliei, care a fost găsit ulterior mort la o benzinărie din apropiere.

„Ceea ce pare clar este că această infracțiune josnică a fost țintită și probabil că a fost motivată de o anumită formă de nemulțumire plină de ură, deși acest lucru poate să nu atingă neapărat pragul de terorism”, a declarat poliția.

Unitatea din Dover este prima oprire pentru mii de persoane care fac călătoria periculoasă peste Canalul Mânecii înainte de a fi trimise în alte locuri de cazare în timp ce cererile lor de ședere în Marea Britanie sunt examinate.

Atacul a avut loc în contextul în care politica britanică față de migranți și solicitanții de azil rămâne o problemă politică aprinsă. Ministrul de interne al lui Sunak, Suella Braverman, se confruntă cu critici dure pentru că a descris sosirea solicitanților de azil drept o invazie.

Facebook

Comentarii

185 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *