Marea Britanie: 2.000 de invitaţi la încoronarea regelui Charles al II-lea

Lideri străini, capete încoronate, aleşi, în total 2.000 de invitaţi care au fost selectaţi cu grijă vor asista la încoronarea regelui Charles al III-lea la Westminster Abbey, mult mai puţini decât cei 8.000 prezenţi la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953, notează AFP, potrivit Agerpres.

Cu două săptămâni înainte de eveniment – ceremonia de încoronare va avea loc pe 6 mai – și-au anunțat participarea la evenimentul regal numeroşi lideri străini, precum preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr, precum şi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi premierul australian Anthony Albanese. Premierul britanic Rishi Sunak şi soţia sa Akshata Murty, precum şi principalii membri ai guvernului vor fi, de asemenea, prezenți.

Capete încoronate din întreaga lume, printre care din Spania regele Felipe al VI-lea şi regina Letizia, din Danemarca prinţul Frederik şi prinţesa Mary, din Japonia prinţul Fuhimito şi prinţesa Kiko, prinţul Albert al II-lea de Monaco, iar din Iordania regele Abdullah al II-lea şi regina Rania.

Sute de persoane care au făcut ceva pentru comunitatea lor şi au fost decorate de Palatul Buckingham, cum ar fi elevul Max Woosey, care a dormit într-un cort în grădina sa timp de trei ani pentru a strânge bani pentru un spital, sau Richard Thomas, care a livrat mai multe mii de medicamente bolnavilor în timpul pandemiei de COVID-19.

Printre cei care vor fi absenți, se numără preşedintele SUA, Joe Biden, care va fi reprezentat de soţia sa, Jill Biden. Niciodată până acum un preşedinte american nu a asistat la încoronarea unui monarh britanic, au reamintit oficialii de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Casa Albă a insistat asupra faptului că absenţa lui Joe Biden, despre care se ştie că este mândru de rădăcinile sale irlandeze, „nu a fost un semn de dispreţ”. Joe Biden a acceptat deja invitaţia regelui de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *