Márciustól két új megyében változik a háziorvosi rendszer

            Megyénként terjed tovább az új egészségügyi ellátási rendszer, Hajdú-Bihar után Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron következik. Győrfi Pál szerint elég orvos lesz ahhoz, hogy működni tudjanak a központok, írja a Telex.

A Magyar Orvosi Kamara továbbra is támogatja azokat az orvosokat, akik nem akarnak az újított rendszerben résztvenni, a Kamara elnöke motiválja őket arra, ne írják alá új szerződéseiket. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál szerint azonban az ellátáshoz elég orvos lesz március egyig ahhoz, hogy a második két megyében is időben elinduljon a központosított ellátási rendszer. A szóvivő kiemeli, hogy a háziorvosok lennének legalkalmasabbak az állás betöltésére, viszont amíg nem jelentkezik elég háziorvos, mentőtisztekkel, és egyéb orvosokkal pótolják a hiányt.

A Kamara nem ért egyet az egészségügy ezen szintű központosításával, mert úgy érzik, a szakmájukat érintő döntések sorozata sérti az autonómiájukat. A Kamara egyik gyűlésükön megfogalmazott egy követelés-csomagot, amelynek pontjait teljesítve hajlandóak lennének kompromisszumokat kötni.

Molnár Adrienn

(forrás:  https://www.digitalhungary.hu/media/Gyorfi-Pal-otthagyta-a-Mentoszolgalatot/16158/)

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *