Ciolacu, față-n față cu Ursula von der Leyen, la Atena

Premierul Marcel Ciolacu participă, astăzi, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de Guvern din sud-estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit unui anunţ al Guvernului, discuţiile se vor concentra pe dezvoltarea cooperării regionale în sud-estul Europei, dar şi pe provocările ridicate de evoluţiile conflictului din Ucraina asupra statelor participante la dialogul de la Atena.

Presa internațională notează participarea șefilor de stat din Serbia și Muntenegru și a prim-miniștrilor din România, Bulgaria, Macedonia de Nord și Croația, precum și a președintelui Consiliului de Miniștri din Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să participe la dineul liderilor europeni cu șefii de stat și de guvern din statele care iau parte la eveniment.

La această reuniune vor mai participa și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Întâlnirea premierul Marcel Ciolacu cu șefa executivului european, Ursula Von der Leyen, vine cu o săptămână înainte de vizita pe care premierul român, însoțit de mai mulți membri ai cabinetului, o va efectua la Bruxelles pentru a discuta despre deficitul bugetar al României.

Șeful guvernului de la București va prezenta, la Bruxelles, cele trei ordonanțe de urgență pe care urmează să le dea guvernul, pentru reforma aparatului bugetar, reforma fiscală și combaterea evaziunii.

În funcție de rezultatul discuțiilor, România va primi sau nu aprobarea de a depăși ținta de deficit bugetar, stabilită în prezent la 4,4% din PIB.

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *