Marcel Ciolacu részt vesz a Spanyolországban megrendezett Európai Szocialisták Kongresszusán

A Romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és miniszterelnöke, Marcel Ciolacu, pénteken és szombaton részt vesz a Spanyolországban, Malagában megrendezett Európai Szocialisták Kongresszusán (PES). A PSD által közölt program szerint Ciolacunak fontos találkozói vannak európai vezetőkkel.

Az út első napján, a PES kongresszusa keretein belül Ciolacu találkozik a PES elnökével, Stefan Lofvennel, az Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének parlamenti csoportjának elnökével, Iratxe Garciával, valamint a Németországi Szociáldemokrata Párt elnökével, Lars Klingbeillel.

Emellett a bukaresti kormányfő találkozik Dánia miniszterelnökével, Mette Frederiksen, kétoldalú megbeszélések keretében.

Péntek este Marcel Ciolacu részt vesz a „Kelet-Európa közös szociáldemokrata megközelítése felé” elnevezésű FES eseményen, hangsúlyozva az együttműködés fontosságát az Európai Unió keretein belül.

Az utazás második napján a román miniszterelnök találkozik Olaf Scholz-zal, Németország szövetségi kancellárával, erősítve a két ország közötti bilaterális kapcsolatokat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *