Marcel Ciolacu, la Chișinău: ”Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Premierul Marcel Ciolacu a reafirmat sprijinul României pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, astăzi, cu preşedintele Maia Sandu, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Chişinău.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Am reafirmat astăzi, la Chişinău, la întâlnirea cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, sprijinul României pentru acest deziderat comun. Am convingerea că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe în cel mai scurt timp. Republica Moldova poate conta pe România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a făcut, la rândul său, declaraţii împreună cu preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu. ”Prin această vizită, nu am urmărit altceva decât să transmitem mesajul de continuitate şi de asigurare a coerenţei, sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Ciucă. la Chişinău, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a precizat, cu acest prilej, că România a accesat, din 2007 când a avut loc aderarea la UE, o sumă de 54 miliarde de euro, iar anul trecut s-a reuşit un grad de absorbţie de aproximativ 11,3 miliarde de euro din fondurile europene.

El s-a referit şi la tranzitul cerealelor din Ucraina, afirmând că ”s-a reuşit prin măsuri la nivelul Comisiei Europene şi la nivel guvernamental să se asigure o stabilitate, astfel încât fermierii din ţările de graniţă să nu sufere din plin aceste efecte”.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează, astăzi, o vizită de lucru în Republica Moldova, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Facebook

Comentarii

52 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *