Marcel Ciolacu cere trupe germane permanente în România

Premierul României, Marcel Ciolacu, a cerut cancelarului german, Olaf Scholz, să consolideze Flancul Estic al NATO, prin desfășurarea permanentă de trupe germane în România.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă comune la Berlin, Ciolacu și-a exprimat dorința ca soldații germani să fie staționați permanent în România, făcând referire la recentul anunț al Germaniei de a trimite 4.000 de militari în Lituania. Ciolacu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la conflictul din Ucraina și a solicitat ca guvernul german să trimită mai multe trupe în est.

Scholz nu a răspuns imediat solicitării României, indicând că cererea publică a lui Ciolacu l-a luat prin surprindere.

NATO a staționat deja trupe din țări precum Franța în România, din cauza graniței directe cu Ucraina, iar Statele Unite și-au anunțat intenția de a menține trupe în România cel puțin până în această toamnă.

În discuțile despre războiul din Ucraina, ambii lideri și-au exprimat scepticismul cu privire la perspectiva ca acesta să se încheie în curând. Ciolacu a menționat că, în ciuda contraofensivei ucrainene, datele disponibile nu inspiră prea multă încredere.

Scholz a minimizat, de asemenea, așteptările Ucrainei de a obține garanții pentru o aderare accelerată la NATO, în cadrul summitului de la Vilnius, subliniind în schimb concentrarea pe aprofundarea cooperării, printr-un consiliu comun.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *