MApN, după atacul rus la Dunăre: ”Nu rezultă posibilitatea unor amenințări militare directe”

Ministerul Apărării din România a reacționat după ce Rusia a atacat noaptea trecută porturile ucrainene de la Dunăre – Reni, aflat la doar câțiva kilometri de Galați și Izmail, pe brațul Chilia la circa 17 kilometri distanță în linie dreaptă de Tulcea.

„În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a transmis astăzi la prânz MApN.

Potrivit ministerului, armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

”Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră”, se precizează în comunicatul MApN.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *