MApN, după atacul porturilor Ismail și Reni: ”Teritoriul României nu este în pericol”

Ministerul Apărării transmite, într-un comunicat de presă, că teritoriul României nu este în pericol, după ce rușii au atacat din nou porturile ucrainene Ismail și Reni.

”În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, transmite ministerul Apărării.

De asemenea, ministerul Apărării Naționale spune că a întărit măsurile de vigilență, stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic.

Și MAE a reacționat după atacul rusesc cu drone. Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, a „condamnat cu fermitate” atacurile Rusiei asupra asupra porturilor din Ucraina. „Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului internațional, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară și siguranța navigației în Marea Neagră”, a spus ministrul român de Externe.

Explozii au fost înregistrate, în noaptea de marți spre miercuri, în porturile dunărene Reni și Ismail, din Ucraina. Forţele aeriene ucrainene au declarat că un grup mare de drone ale armatei ruse s-a îndreptat spre portul fluvial Ismail, aflat în apropiere de graniţa cu România. Silozuri de cereale şi depozite au fost avariate, în urma acestor atacuri cu drone.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *