Manfred Weber: Un politician est-european să fie în conducerea UE

Președintele Partidului Popularilor Europeni, Manfred Weber, a declarat, astăzi, la București, că este nevoie ca și țările central și est-europene să aibă un reprezentat în viitoarea conducere a Uniunii Europene.

”Avem nevoie ca un politician din țările central și est-europene să fie în conducerea UE, în viitorul mandat al Parlamentului European”, a spus Manfred Weber, în conferința de presă comună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, potrivit G4Media.

În opinia sa, situația actuală, în care nici un politician din centrul și estul UE nu este la conducerea instituțiilor europene, „este inacceptabilă”.

Întrebat ce șanse are România să obțină un post de vicepreședinte al Parlamentului European sau al Comisiei Europene, Weber a spus că nu comentează legat de aceste decizii, „pentru că într-o democrație cetățenii votează și sunt cei care fac majoritățile”.

El a lăudat, în schimb, mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis: ”Rezultatele mandatelor de 10 ani sunt impresionante atât în ceea ce privește statul de drept și lupta anticorupție, cât și economia”.

PPE va anunța, la Congresul de la București, candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. În cazul în care va fi aleasă, aceasta va susține crearea unui post de comisar european pentru apărare, despre care crede că ar trebui să revină țărilor est-europene.

Numele președintelui Klaus Iohannis, care își încheie mandatul în decembrie, a fost vehiculat pentru a-l înlocui pe Charles Michel, la Consiliul European, dar acesta a anunțat, în cele din urmă, că nu mai demisionează.

Șeful statului este susținut de România și pentru a prelua conducerea NATO, mandatul actualului secretar general, Jens Stoltenberg, urmând să expire în toamnă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *