Manfred Weber: A migráció ellenőrzése elengedhetetlen a szélsőjobboldal felemelkedésének elkerüléséhez az EU-ban

A Politico Europe keddi rendezvényén Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke éles figyelmeztetést adott ki, azzal érvelve, hogy az Európai Uniónak kemény migrációellenőrző intézkedéseket kell végrehajtania, hogy megakadályozza a szélsőjobboldali pártok térnyerését a kontinensen. .

Weber kijelentette, mély aggodalmát fejezi ki az ellenőrizetlen migráció negatív hatásai miatt a közelgő európai választások eredményeire. A közelmúlt hollandiai eseményeivel összefüggésben, ahol a Geert Wilders vezette szélsőjobboldali populista párt meglepetésszerű győzelmet aratott, Weber rámutatott, hogy a látszólag apróságoknak jelentős következményei lehetnek, utalva arra, hogy „egy apró, apró részlet… létrehozta a kormány bukását”.

Az EPP vezetője kiemelte a szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt németországi térnyerését is, rámutatva, hogy a migrációs aggodalmak jelentősen hozzájárultak a sikerhez. Weber ezt a jelenséget „nagy megrázkódtatásnak és aggodalomra ad okot” nevezte.

Weber cselekvésre való felhívásban sürgette az EU-tagállamokat, hogy véglegesítsenek egy közös megállapodást a migráció kezeléséről. „Életet kell adnunk neki” – mondta, hangsúlyozva, hogy egységes megközelítésre van szükség a migrációs problémákkal való szembenézéshez.

„Az embereknek látniuk kell, hogy nem csak a migrációról beszélünk, nem csak a problémák megoldását szorgalmazzuk, hanem valóban képesek vagyunk jogszabályokat alkotni és valóban európai szintű megoldást találni az európai területre érkező illegális érkezések megállítására” – fejezte be Manfred Weber, hangsúlyozva a konkrét fellépés fontosságát ennek az érzékeny problémának az európai szintű kezelésében.

Facebook

Comentarii

95 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *