Manchester City a câștigat Cupa Mondială a Cluburilor

Finala Campionatului Mondial de Fotbal al Cluburilor s-a desfășurat vineri, 22 decembrie, în Arabia Saudită, între Manchester City și Fluminense.

Începutul meciului a fost de bun augur pentru echipa engleză, când Juan Alvarez a adus-o pe Manchester City în avantaj, încă din primul minut. Înainte de pauză, „Cetăţenii” şi-au dublat avantajul, nu fără ajutorul adversarului. În minutul 27, fundașul brazilian Nino a redirecționat din neatenție mingea în propria plasă în urma unei lovituri a lui Foden.

După pauză, echipa lui Pep Guardiola a continuat să domine partida. Au avut mai multă posesie și au fost mai incisivi în atac, ceea ce a dus scorul final la 4 – 0 pentru ”cetățeni”.

Manchester City a câștigat Cupa Mondială a Cluburilor FIFA pentru prima dată în istoria sa. City reuşeşte astfel o cvadruplă, după ce a câştigat titlul în Premier League, Liga Campionilor, Cupa Angliei şi Supercupa Europei.

Reprezentantele Europei au câştigat toate trofeele în Cupa Mondială a Cluburilor cu începere din 2012, când Corinthians o învingea pe Chelsea cu 1-0.

De la ediţia viitoare, din vara anului 2025 (Statele Unite), Cupa Mondială a Cluburilor va avea un alt format, cu 32 de echipe, urmând să se dispute o dată la patru ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *