Manager german, arestat pentru livrări ilegale către industria rusă de armament

Fostul şef al unui producător german de echipamente de precizie a fost arestat sub suspiciunea că a furnizat produse interzise, cu dublă utilizare, industriei de armament din Rusia, valoarea acestora fiind de aproximativ 2 milioane de euro, a declarat joi procurorul general al Germaniei, transmite Reuters.

Bărbatul este suspectat că în 2015 a semnat trei contracte cu un producător rus de arme, pentru a livra şase maşini-unelte care au fost folosite de compania rusă în producţia de puşti cu lunetă, a afirmat procurorul într-un comunicat.

Ulli S a eludat sancţiunile impuse în urma invadării Ucrainei de către Rusia, în 2022, care interzic exportul de bunuri cu dublă utilizare în Rusia. Maşinile-unelte au fost livrate cu ajutorul unor companii terţe prin Elveţia şi, într-un caz, prin Lituania. Volumul comenzilor de vânzare a utilajelor a fost de aproximativ 2 milioane de euro.

De asemenea, compania a fost implicată în instruirea angajaţilor producătorului rus de arme, pentru a utiliza echipamentele, în 2016, se arată în comunicatul procurorului general.

Suspectul german a fost reţinut în Franţa, pe baza unui mandat european de arestare, şi a fost transferat în custodia germană pe aeroportul din Frankfurt, la 22 august, relatează News.ro.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *