Majorarea salariilor profesorilor, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Guvernul ar putea adopta, astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, majorarea salariilor profesorilor, anunţată în urma consultărilor cu sindicatele din Educaţie, informează Agerpres.

De asemenea, potrivit proiectului care urmează să fie discutat în şedinţa Executivului, „salariile de bază aflate în plată pentru personalul didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor universitare se majorează cu suma de 1000 de lei fiecare”, de la 1 iunie 2023.

Tot de la 1 iunie, salariile de bază pentru personalul nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează cu suma de 400 de lei fiecare, arată actul normativ.

Premierul Nicolae Ciucă, are astăzi noi consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, informează Biroul de presă al Executivului.

Miercuri seară, Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate măsurile privind măririle de salarii din sistemul de învăţământ pe care Guvernul le va aproba astăzi.

Liderii federaţiilor sindicale din Educaţie au anunţat, însă, că greva generală va continua. Sindicaliştii au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.

Facebook

Comentarii

121 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *