Maia Sandu va efectua o nouă vizită în România

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se pregătește să efectueze o nouă vizită în România, conform unui anunț făcut recent pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu va participa la două evenimente importante în Capitala României. În primul rând, aceasta a invitat cetățenii Republicii Moldova, stabiliți în România, la o discuție programată pentru ziua de marți, 5 martie, la ora 16.30. Deși președinta nu a oferit detalii suplimentare despre întâlnirile oficiale sau scopul vizitei, Radio România Actualități a anunțat că Maia Sandu va participa la Gala „Women In Economy” pe 5 martie, organizată la Ateneul Român din București.

De asemenea, există speculații privind posibila prezență a președintei Moldovei la congresul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc în perioada 6 – 7 martie la București. La acest eveniment vor participa șefii de state și de guverne, precum și președinții de partide din partea PPE, alături de înalți oficiali europeni, printre care Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Aceasta este a doua vizită a Maiei Sandu în România în mai puțin de două luni. În ianuarie, la invitația primarului orașului Timișoara, Dominic Fritz, președinta Moldovei a primit premiul „Timișoara Pentru Valori Europene” și a avut întâlniri cu comunitatea de moldoveni din Timișoara, dar și cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală, Principele Radu, la Castelul regal de la Săvârșin.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *