Maia Sandu a „Temesvár az európai értékekért” díjat adományozza egy Down-szindrómás gyermekek szervezetének

A Moldovai Köztársaság elnöksége hétfőn bejelentette, hogy Maia Sandu államfő úgy döntött, hogy a „Temesvár az európai értékekért” rendezvény során megszerzett 30 000 eurós díjat a „A barátom” nonprofit szervezetnek adományozza. Az egyesület célja a Down-szindrómás gyermekek befogadása, harmonikus családokban és közösségekben való megélésének elősegítése volt.

Maia Sandu hangsúlyozta a befogadás fontosságát, és kijelentette, hogy „A „A barátom” egyesület a Down-szindrómás gyermekek hangja, és elősegíti befogadásukat, hogy harmonikus családokban és közösségekben éljenek.

Az adományozással kapcsolatos bejelentés az Országos Korrupcióellenes Központ felvilágosítási kérelmével összefüggésben érkezik, miután a Tett és Szolidaritás Párt (PAS) képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabály tiltja az államfőnek az ilyen jellegű ajándékok átvételét. A NewsMaker jelentése szerint Maia Sandu felvilágosítást kért, és a 30 000 eurós összeget a Temesvár Népszerűsítéséért Egyesület közvetlenül a „A barátom” közéleti egyesületnek utalja át.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *