Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke kapja a „Temesvár az európai értékekért” díjat

Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke a hét végén hivatalos romániai látogatásra készül, hogy átvegye a rangos „Temesvár az európai értékekért” kitüntetést. Ezt az információt a chisinaui elnökség közleménye is megerősítette.

Érdemes megemlíteni, hogy Maia Sandu lesz az első, aki kitüntetésben részesült a temesvári városháza által az előző évben alapított kitüntetéssel. A díjat azzal a céllal hozták létre, hogy olyan nemzetközi személyiségeket tiszteljenek meg, akik elszántságukkal, bátorságukkal és kreativitással jelentős mértékben hozzájárultak az európai értékek előmozdításához vagy védelméhez mind az Európai Unión belül, mind azon kívül.

A látogatás keretében Maia Sandu programjában szerepel egy különleges találkozó a temesvári moldovai közösséggel, amelyre pénteken kerül sor. Szintén szombaton a săvârsini királyi kastélyban királyi kitüntetéssel fogadják a Moldovai Köztársaság elnökét. Itt Őfelsége Margareta, a román korona őrzője és Ő Királyi Fensége, Radu herceg lesz a házigazdája annak az ünnepségnek, amelyen Maia Sandut az európai értékek előmozdításában nyújtott különleges hozzájárulásáért ismerik el.

Ez a látogatás nemcsak Maia Sandu erőfeszítéseinek és elkötelezettségének elismerése az európai értékek támogatása terén, hanem lehetőség a Moldovai Köztársaság és Románia – a történelem, a kultúra és a közös törekvések által összekapcsolt két szomszédos ország – közötti szoros kapcsolatok erősítésére.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *