Scandal de corupție: Val de demisii la Kiev

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, responsabil cu aprovizionarea armatei, a demisionat invocând „acuzațiile presei” legate de de corupție. Alte personalități guvernamentale au demisionat sau au fost demise în ultimele zile.

Ministrul adjunct al Apărării, Vyacheslav Shapovalov, și șeful adjunct al biroului prezidențial al Ucrainei, Kyrylo Timosenko, și-au prezentat demisia marți, pe fondul unor acuzații de corupție. Demisiile au venit la scurt timp după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat restructurări de personal la cel mai înalt nivel.

Ministerul Apărării a emis un comunicat în care a anunțat demisia lui Vyacheslav Shapovalov, pe care a catalogat-o drept „un act demn”, care va ajuta la păstrarea încrederii în minister.

Prețuri supraevaluate și deturnări de fonduri

Presa locală a relatat că demisiile oficialilor au fost cauzate de un scandal care a implicat achiziția de provizii pentru armata ucraineană. Contractele de cumpărare ar fi fost semnate la prețuri supraevaluate.

Separat, șeful adjunct al biroului prezidențial al Ucrainei, Kyrylo Timosenko, a declarat că i-a cerut președintelui să-l elibereze din funcție. Timosenko s-a numărat printre oficialii vizați în septembrie anul trecut, pentru deturnarea fondurilor destinate regiunii Zaporizhzhia din sudul Ucrainei, în valoare de peste 7 milioane de euro.

La rândul lor, doi adjuncți ai ministrului Dezvoltării Comunităților din Ucraina au demisionat, marți, pe fondul acestui scandal. Vyacheslav Negoda și Ivan Lukerya au confirmat demisia prin intermediul unei postări pe Facebook.

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *