Mai multe federații europene de fotbal refuză să joace împotriva Rusiei U17

Fotbalul european a reacționat la decizia UEFA de a permite echipelor rusești U17 să participe la competiții. Mai multe federații au anunțat că nu vor juca împotriva echipei Rusiei.

Reamintim că pe 26 septembrie, UEFA a relaxat interdicția completă a participării echipelor rusești la competițiile sale. Echipele rusești U17 au primit permisiunea să joace în competiții internaționale doar pe teren neutru, iar steagul, imnul și echipamentul tradițional rămân interzise.

UEFA condamnă în continuare agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, dar consideră că viitorul copiilor nu ar trebui să fie afectat de acțiunile adulților.

Cu toate acestea, multe asociații s-au opus deciziei UEFA. Anglia a anunțat că nu va juca împotriva rușilor la nicio categorie de vârstă. Această decizie a fost susținută ulterior de Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia.

Reamintim că cluburile și echipele naționale rusești au fost interzise de la toate competițiile internaționale în urma declanșării unui război la scară largă pe teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022. În prezent, naționala Rusiei nu joacă niciun meci oficial, ci doar ocazional organizează meciuri de sparring. Cluburile rusești nu participă la turnee internaționale, cum ar fi UEFA Champions League sau UEFA Europa League.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *