Represalii sângeroase: Rușii bombardează Kievul

Explozii puternice au avut loc, în această dimineață, în centrul Kievului, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko.

Exploziile au avut loc în jurul orei locale 08:15 (05:15 GMT). Timp de mai multe zeci de minute după explozii, au răsunat sirenele de alertă, iar un nor de fum negru s-a degajat deasupra clădirilor. Numeroase ambulanţe au ajuns în centrul Kievului, deplasându-se spre locurile unde au avut loc exploziile.

Autoritățile ucrainene au anunțat că, după atacurile cu rachete asupra Kievului, opt oameni au murit, iar 24 au fost răniți și au fost duși la spital în stare gravă, a comunicat Rostislav Smirnov, consilier al ministrului afacerilor interne al Ucrainei. 

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

Ferestrele Universității Taras Shevchenko din Kiev au fost spulberate, iar parcul Shevchenko din centru, un loc care de obicei este aglomerat, a fost lovit, de asemenea.

Cel mai recent atac asupra Kievului a avut loc pe 26 iunie, aminteşte AFP.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în această dimineață, că există morți și răniți în urma atacurile asupra mai multor orașe din Ucraina, transmite Reuters.

Explozii s-au auzit și în centrul și vestul Ucrainei, în orașele Lviv, Ternopil, Jîtomîr și Dnipro.

La rândul său, guvernatorul regiunii Lviv (Lvov, Liov), Maxim Kozitski, a anunţat că oraşul din vestul Ucrainei, care până acum fusese în general ferit de lupte, a fost bombardat luni dimineaţa. „Au fost înregistrate lovituri asupra infrastructurilor energetice ale regiunii Lviv”, îndemnându-i pe locuitori să rămână în adăposturi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *