Magyarország semleges marad az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusban

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a közrádiónak adott interjújában kijelentette, hogy országa addig nem lép be Oroszország és Ukrajna konfliktusába, amíg „nemzeti kormány” vezeti. Orbán hangsúlyozta: Magyarország ki akar maradni ebből a háborúból, megjegyezve, hogy ez a konfrontáció a szláv népek között zajlik, és nem Magyarország háborúja.

Orbán Magyarország esetleges érintettségére utalva felidézte, hogy kezdetben arról volt szó, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, most pedig a NATO missziót szervez ebben az országban.

A magyar vezető további hírként hozzátette, hogy a közel-keleti feltartóztatás mindenki számára előnyös lenne.

Orbán a migrációval kapcsolatos aggodalmát is kiemelte, azt sugallva, hogy az EU vezetői inkább kezelik a problémát, semmint megállítják. Ezt a megközelítést Soros György állítólagos tervével hozta összefüggésbe, amely Orbán szerint 2015-ben íródott. A magyar kormányfő szerint ennek a tervnek az lett volna a célja, hogy évente egymillió migránst hozzon Európába, és a hadművelet hitelekből, kötvénykibocsátások. Orbán azt is megemlítette, hogy a terv „biztonsági zónák” létrehozását javasolta a migránsok származási országaiban, hogy megkönnyítsék Európába való eljutásukat.

A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a migránsok országba való beutaztatásáról egyedül Magyarország dönthet, külső hatások nélkül.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *