Magyarország fenntartja vétóját Mark Rutte ellen

Magyarország bejelentette, hogy továbbra is ellenzi Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára, hangsúlyozva a közép- vagy kelet-európai perspektíva fontosságát a szövetség vezetésében – jelentik a News által átvett MTI-források. .ro.

A NATO-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozásának szünetében tartott sajtótájékoztatón a magyar külügyminiszter hangsúlyozta Magyarország elkötelezettségét a szövetség keleti szárnyának megerősítése mellett, és reményét fejezte ki, hogy ez az álláspont a választásokon is tükröződik. a következő főtitkártól.

„Ideje komolyan elgondolkodni ezen az elképzelésen” – mondta a magyar illetékes, rámutatva, hogy a NATO történetében még nem fordult elő, hogy közép- vagy kelet-európai tagállamból választották volna meg a főtitkárt, pedig a legtöbb ország ez a régió 20 vagy 25 éve NATO-tag.

Magyarország azonban felismerte, hogy a térség biztonságát fenyegető fő veszélyt Moszkva jelenti, holott Vlagyimir Putyin rezsimjével – Ukrajna inváziója után is – baráti kapcsolatot ápolt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *