Magyar Péter bejegyezte pártját, és indul az európai parlamenti választásokért

Orbán Viktor kormányának egykori szövetségese, Magyar Péter csütörtökön bejegyzett pártot, hogy induljon a júniusi európai parlamenti választáson, átállva a rezsim elleni küzdelem első budapesti próbáján.

A Tisza nevű szunnyadó pártot átvevő Magyar a Reuters szerint azt mondta, hogy a jövő héten országszerte kampánykörútba kezd, naponta hat-nyolc várost meglátogatva.

Magyar jogász, volt diplomata, a kormányzó Fidesz-rendszer egykori tagja eltökélt szándéka, hogy jelentős változást hozzon. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Magyar a szavazatok 13-15 százaléka körül szerezné meg, míg Orbán Viktor pártja, a Fidesz támogatottsága nagyjából változatlan.

Magyar egy közelmúltbeli nagygyűlésen kifejezte azon óhaját, hogy „visszavegye Magyarországot” és helyreállítsa a demokráciát. Prioritásai között szerepel az egészségügyi és oktatási rendszer reformja, valamint az Európai Unióval való együttműködés erősítése.

Hiába lesz pártja listavezetője az európai parlamenti választáson, Magyar megerősítette, hogy nem lesz európai parlamenti képviselő, és Magyarországon marad a jelenlegi kormány ellen. Ha pártja mandátumot szerez az Európai Parlamentben, csatlakozik az Európai Néppárt frakciójához – derül ki az ATV-nek adott interjúból.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *