Magazinele nu vor fi închise în weekend

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend.

„Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise în pandemie sau a fost pus orar la magazine”, a declarat șeful executivului.

Propunerea a fost făcută, săptămâna trecută, de către micii comercianți. Inițial, aceștia au susținut ca supermarketurile și hipermarketurile să-și limiteze orarul în weekend, ei acuzând că înregistrează pierderi de 30% din acest motiv.

Au revenit și au transmis propunerea ca toate magazinele, inclusiv cele de cartier, să aibă program redus sâmbăta și duminica, până la ora 13.00. Aceștia au motivat că angajații din supermarketuri au nevoie de zile libere la final de săptămână.

Potrivit Euronews România, românii preferă să meargă la cumpărături în weenkend, iar unii sunt nevoiți să ajungă la magazine sâmbăta după ora 13.00, când ar trebui ca acestea să fie închise, deoarece lucrează în prima parte a zilei.

Programul magazinelor redus în weekend se aplică în mai multe țări europene. În Germania, Austria și Franța, supermarketurile sunt închise duminica.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Just wish to say your article is as surprising The clearness in your post is just cool and i could assume youre an expert on this subject Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please keep up the enjoyable work

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *