MAE evacuează români din Niger

Ministerul Afacerilor Externe face demersuri pentru evacuarea a patru cetăţeni români din Niger, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din această ţară, se precizează într-un comunicat al MAE.

Potrivit ministerului român, reprezentanţii Ambasadei României la Alger – care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară cu Nigerul – au întreprins demersuri urgente pentru identificarea românilor aflaţi pe teritoriul acestui stat.

La acest moment, este vorba de patru cetăţeni români care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Niger.

Potrivit MAE, cei patru cetăţeni români vor fi preluaţi şi transportaţi la Paris, în cursul acestei zile, cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze.

Totodată, MAE precizează că se mai află, la acest moment, alţi 20 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul a două misiuni militare din Sahel Niger, dar că procedurile de evacuare a acestora sunt gestionate de fiecare misiune în parte.

În acest context, MAE informează că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie şi recomandă ferm tuturor cetăţenilor români care se află pe acest teritoriu să se adreseze Ambasadei României la Alger, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

 MAE precizează că Ambasada României la Alger urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, menţine legătura atât cu cetăţenii români care au solicitat sprijin, cât şi cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, acordând asistenţa consulară necesară, conform competenţelor.


Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *