MAE: Belgia susține, în continuare, aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a transmis, marți seară, că Belgia a reconfirmat sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen, informează Digi24.

Precizarea MAE vine ca urmare a declarației secretarului de stat belgian pentru migraţie şi azil, Nicole de Moor, care a părut să condiţioneze extinderea viitoare a Schengen de reformarea sistemului.

„Vă mulțumim pentru sprijinul constant al Belgiei pentru aderarea noastră la Schengen”, a afirmat ministrul de externe Luminița Odobescu.

 „Poziția Belgiei privind aderarea României și Bulgariei la Schengen nu s-a schimbat. Ambele țări sunt parteneri esențiali pentru noi în abordarea provocărilor viitoare din UE”, este mesajul de clarificare transmis de oficialul belgian, după discuțiile cu MAE român.

Marți, ziua în care România aștepta să obțină un vot pentru aderarea la Schengen, subiectul a fost scos de pe agenda de la Bruxelles.

Din declarația secretarului de stat pentru migrație din Belgia, făcută înainte de reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, reiese că Belgia este reticentă în privința extinderii Schengen, având îngrijorări asupra capacității țărilor UE de a controla migrația.

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *