MAE: 260 de cetățeni români așteaptă să părăsească Fâșia Gaza

Evacuările civililor din Fâșia Gaza continuă și astăzi, pentru a doua zi, dar încă nici un cetățean român nu se află printre persoanele care trec în Egipt.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a spus, la Digi24, că autoritatile israeliene și egiptene decid cine iese din Gaza și că speră că cei 260 de români care au cerut ajutor vor fi evacuați în curând.

 „Modul în care se organizează tranzitul prin punctul de trecere a frontierei vizează autoritățile israeliene, autoritățile egiptene care decid asupra criteriilor de selecție, cât și ordinea de prioritate la trecerea prin punctul de frontieră de la Rafah”, a explicat el.

„Rămânem în strânsă legătură cu autoritățile israeliene, cu cele egiptene pentru evacuarea cetățenilor români care ne-au solicitat sprijin. Autoritățile israeliene și egiptene ne-au asigurat că punctul de frontieră va continua să rămână deschis pentru evacuări și în zilele următoare”, a mai spus reprezentantul MAE.

În cursul zilei de ieri, au avut prioritate cazurile medicale, personalul organizațiilor internaționale, precum și cetățenii din anumite state cu comunități reduse în Fâșia Gaza.

Potrivit autorităților române, în Fâșia Gaza se află, în acest moment, aproximativ 260 de cetățeni români, care așteaptă să poată să părăsească regiunea și există speranțe că, în perioada următoare, acest lucru va fi posibil.

Întrebat în legătură cu cei trei ostatici cu cetățenie română ținuți de Hamas, Filip a spus că solicitarea autorităților române a fost de eliberare a tuturor ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza, inclusiv a celor cu cetățenie română.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *