Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, ieri, că intenţionează să poarte o discuție cu omologul său rus, Vladimir Putin, în legătură cu bombardamentele şi atacurile ruseşti cu drone în Ucraina şi când va fi necesar să se finalizeze un acord privind securitatea centralei nucleare Zaporojie, notează AFP, potrivit Agerpres.

„În prezent, cel mai urgent subiect este acela de a continua să lansăm un apel la armistiţiu în cazul bombardamentelor şi al atacurilor cu drone”, a spus el într-o conferinţă de presă la finalul summitului Consiliului European de la Bruxelles.

„Nu asta este natura operaţiunii speciale pe care a lansat-o, a războiului pe care l-a lansat la început, care a fost o cucerire teritorială”, a adăugat el.

Preşedintele francez a îndemnat marţi la „încetarea imediată a loviturilor aeriene şi a atacurilor cu drone împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene”.

„Aş dori ca acest apel să convingă anumite puteri, China, India şi altele să ni se alăture şi să facă presiuni asupra Rusiei”, a continuat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez este implicat şi în negocieri pentru a securiza cinci centrale nucleare din Ucraina, inclusiv cea din Zaporojie ocupată de armata rusă.

„Vreau să putem obţine retragerea completă a armelor grele, a armelor uşoare şi a forţelor armate. Suntem destul de aproape de a obţine acest lucru”, a spus președintele francez, fără alte detalii.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *