Vizita ultimei șanse? Macron şi Von der Leyen se duc în China

Preşedintele francez Emmanuel Macron va întreprinde o vizită în China, între 5 şi 7 aprilie, a anunţat astăzi Ministerul de Externe de la Beijing, precizând că în acelaşi interval se va afla în China şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Preşedintele chinez Xi Jinping va avea discuţii cu omologul său francez pentru a trasa cursul relaţiilor bilaterale, a aprofunda cooperarea şi a face un schimb de opinii pe probleme majore, a indicat ministerul chinez.

Între timp, Comisia Europeană a informat că Ursula von der Leyen şi Emmanuel Macron vor avea un prânz de lucru luni, pentru a pregăti călătoria pe care o vor întreprinde în comun în China.

Cei doi lideri europeni vor aborda subiecte precum războiul purtat de Rusia în Ucraina, sectorul energetic şi pregătirile pentru vizita în China, inclusiv întrevederea lor comună cu Xi Jinping.

Înaintea deplasării sale la Beijing, preşedinta Comisiei Europene a cerut joi o realiniere a relaţiilor cu China.

”Definirea unei strategii europene faţă de China trebuie să înceapă cu o evaluare sobră a relaţiilor noastre actuale şi a intenţiilor strategice ale Chinei’, a afirmat Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene s-a concentrat asupra riscurilor economice pentru Uniunea Europeană şi asupra modului în care Europa ar trebui să le răspundă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *