Franța și Germania iau măsuri ferme contra manifestațiilor pro-Hamas

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut discuții cu liderii partidelor politice din țară, înainte de a se adresa națiunii printr-un mesaj televizat, în efortul de a preveni răspândirea antisemitismului în Franța, care găzduiește cele mai mari comunități de musulmani și evrei din Europa.

Ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin, a semnalat o creștere a actelor antisemite în țară de la izbucnirea conflictului în Orientul Mijlociu. Autoritățile au reacționat rapid, efectuând 24 de arestări și au mobilizat un contingent de 10.000 de polițiști pentru a asigura securitatea a aproximativ 500 de obiective evreiești în Franța. Ministrul a subliniat că susținerea cauzei palestiniene este respectabilă, dar manifestațiile de sprijin pentru gruparea Hamas nu sunt tolerate în Franța.

Ministrul a subliniat că susținerea cauzei palestiniene este respectabilă, dar manifestațiile în sprijinul grupării Hamas nu sunt tolerate în Franța. Guvernul francez a luat măsuri drastice pentru a controla aceste manifestații și a evita escaladarea conflictului în interiorul țării.

Într-o mișcare similară, Germania a luat măsuri pentru a controla manifestațiile pro-Hamas. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat în Parlament că gruparea Samidoun, care sărbătorea teroarea islamistă comisă de Hamas în Israel pe străzile germane, va fi interzisă. Acest grup, care se prezintă ca o rețea de solidaritate cu prizonierii palestinieni din Israel, a postat pe platforma Instagram imagini cu activiștii săi distribuind dulciuri la Berlin pentru a celebra atacul asupra Israelului cu o zi înainte. Grupul este acum supravegheat de serviciul intern de informații din Berlin, conform informațiilor oferite de revista germană Der Spiegel.

Facebook

Comentarii

80 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *